Hemmy van Haaren

Hemmy van Haaren

Afbeelding Afbeelding

Aspergetijd​​​​​​​

De vogeltjes fluiten, de lammetjes staan weer in de wei en het zonnetje schijnt. Het is voorjaar is begonnen. In het voorjaar zijn de asperges een favoriet bij vele. Asperges worden ook wel het ''wite goud'' genoemd. In combinatie met Parijse aardappeltjes, paar plakken beenham en af te garneren met gesmolten roombouter of aspergesaus heb je een heerlijke maaltijd. Om de maaltijd helemaal af te maken, serveer een zachte droge witte wijn erbij. Dan pas komt dit ''witte goud'' tot zijn goed recht.

Je hebt 3 soorten asperges.
Witte asperges: Ze zijn wit van kleur, omdat ze onder de grond blijven en geen zonlicht krijgen. De witte asperges hebben een zachte milde smaak.
Groene asperges: Deze groeien boven de grond en ontwikkelen chlorofyl, waardoor ze groen kleuren. Ze hebben een sterkere, nootachtige smaak. 
Paarse asperges: Minder bekend, maar net zo lekker. Ze hebben een zoetere smaak door hun hogere suikergehalte.